Śniadanie dedykowane diabetykom i każdemu kto eliminuje cukier.
Mleko migdałowe i aroniia wzmacniają też pracę serca, dlatego w mojej kuchni aronia jest codziennością 🙂
Składniki na zdrowa owsianka:
- Płatki owsiane – 4 łyżki
- konfitura z aronii – 1 łyżka (z DomowePiwniczki lub inna dla diabetyków)
- mleko migdałowe domowym spospobem – 1,5 szklanki (ok. 300ml)
zdrowa owsianka Jak przygotować:
Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura
Ponieważ mleko migdałowe zachowuje się podobnie do mleka krowiego, gotowanie płatków owsianych zazwyczaj polega na umieszczeniu ugotowanych płatków owsianych w mleku migdałowym i pozostawieniu na wolnym ogniu przez około dziesięć minut. Do talerza z gotową owsianką dodaję konfiturę DomowaPiwniczka (aronia z jabłkiem, ale mało jabłek i słodzona odrobiną ksylitolu). Do dekoracji dodaj trochę mrożonych owoców i listek mięty. Jeśli mam czas, opcjonalnie) 2 Dodatek: https://smaker.pl/przepis-mleko-migdalowe-domowym-sposobem,123729,domowapiwniczka.html (duplikat linku) zawiera własnoręcznie robiony przepis na proste mleko migdałowe.
Dodaj komentarz