Jak zrobić Zapiekane naleśniki z serem i cynamonem

naleśniki z serem i cynamonem – składniki:

  • Szklanka chudego mleka
  • 50 dag sera
  • Szczypta soli
  • 2 jajka
  • Na naleśniki :
  • Jajko
  • Cukier wg smaku
  • białego
  • pszennej
  • Serek homogenizowany ( 150 g)
  • Szklanka wody gazowanej
  • 50 ml oleju
  • Nadzienie:
  • 2 łyżki cynamonu
  • 2 szklanki mąki

naleśniki z serem i cynamonem Jak zrobić:

Zobacz także: włoskie ciasteczka z migdałami

Ciepłe bułeczki z serem cheddar i cynamonem przygotowuję z dostarczonych składników na mieszankę na naleśniki. Zaczynam od zmieszania mokrych składników – jajek, mleka, oleju, wody i odrobiny soli – w blenderze. Od tego momentu dodaje się przefiltrowaną mąkę. Mieszanina powinna odpocząć gdzieś w przedziale od 15 do 20 minut. W międzyczasie przygotowuje nadzienie. W robocie kuchennym połącz twaróg, ser śmietankowy, jajko, cynamon i cukier. Gorące bułeczki smażymy z obu stron na teflonowej patelni. Następnie zwinąłem go w kształt „koperty” i nadziewałem serem. Podawać posypane wiórkami czekoladowymi, oblane polewą czekoladową lub posypane cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *