Jak zrobić Zapiekane naleśniki z pieczarkami i szpinakiem

Naleśniki na słono – z pieczarkami i szpinakiem zapiekane z sosem śmietankowym.

Składniki na naleśniki z pieczarkami i szpinakiem:

  • 1 łyżka mała
  • 400g pieczarek
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej, sól, pieprz
  • 2 szkl. mąki
  • opakowanie szpinaku (300g.) – u mnie mrożony
  • 1 szkl. mleka
  • Sos:
  • 300ml śmietany
  • 2 jajka
  • Ciasto na naleśniki:
  • sól
  • 1 szkl. wody
  • olej do smażenia
  • starty ser
  • Farsz:
  • sól, pieprz

naleśniki z pieczarkami i szpinakiem Przygotowanie

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Przed pieczeniem zmiksuj w blenderze składniki na hotcake hitter. Szpinak obsmażyć na pastę, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Pieczarki należy obrać po umyciu, pokrojeniu w plastry i usmażeniu. Pieczarki i szpinak doprawiamy do smaku. Po przesunięciu klapsów z przygotowanym wcześniej farszem, ułóż je w naczyniu do zapiekania. Doprawiamy, do śmietany dodajemy porcję mielonego cheddara, wylewamy na gorące bułeczki i posypujemy resztą cheddara. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach. Mieć smaczny posiłek!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *