Składniki na pączki z piekarnika:
- 50 g cukru
- 3 ziela
- 50 g drożdży
- 3 żółtka
- ok 250 ml mleka
- dwie większe szczypty soli
- 2 większe szczypty słodkiej papryki
- 1 małe jajko
- 300 g kapusty kiszonej
- 1 płaska łyżeczka bombay masala
- 500 g mąki
- 2 liście
- 400 g pieczarek
- 50 g margaryny
- 2 malutkie suszone papryczki chilli
- angielskie
- laurowe
pączki z piekarnika Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Pączki wyjęte z piekarnika do wyschnięcia Zrób zakwas z rozgniecionych drożdży, łącząc jedną łyżeczkę cukru, dwie łyżki mąki i pół szklanki mleka. Krem powinien mieć taką samą gęstość jak roztwór. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. 2. Dodać mąkę, wyrośniętą kompozycję, nadmiar mleka i szczyptę soli po ubiciu białek i żółtek z cukrem. Zagniatamy. Dokładnie wtedy, gdy pałkarz nie będzie kleił się do dłoni, wlewać po trochu roztopioną i ostudzoną margarynę. Ciasto nie powinno być zbyt klejące. 3. Kontynuuj wynurzanie w ciepłym miejscu, podgrzewając piec do 180 stopni (góra-dół). Kapustę pokroić. W garnku dodaj paprykę, zioła i liście. Wlewa się wodę. Gotuj przez 10 minut po pojawieniu się pęcherzyków wody. Odcedź 5. Podziel chleb na pięćdziesiąt. Umieścić na rozgrzanym oleju na patelni, posolić dwiema szczyptami soli. Gotuj grzyby na małym ogniu, aż cała woda zniknie. 6. Dodaj grzyby i przyprawy do kapusty. mieszamy. 7. Ciasto podzielić na małe kawałki, delikatnie rozciągnąć, dodać farsz i ponownie skleić. Projektujemy piłkę. Pączki układamy zagnieceniem do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 15 do 20 minut na raz.
Dodaj komentarz