Jak zrobić Wytrawne naleśniki z kozim serem w buraczkach

naleśniki z kozim serem – składniki:

  • Nadzienie:
  • morskiej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pszennej
  • 230 gram g sera
  • 2 łyżki mrożonych buraków
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 1 łyżka miodu
  • Naleśniki – 4 sztuki:
  • 1 płaska łyżeczka papryki
  • 1 szk. wody
  • 1 łyżeczka kminku mielonego
  • 1 mała cebula dymka
  • 1 pęczek melisy
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 1 szkl. mąki

naleśniki z kozim serem Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa recepturka

Do suchych naleśników dodaje się buraki i kozi ser. Naleśniki: Połącz wszystkie mocowania jako jedno. Odpocznij przez trzydzieści minut. Farsz: Dodaj posiekaną cebulę i czosnek do garnka ogrzanego oliwą z oliwek i pozwól im się pokryć. Następnie w tym momencie dodaj dwie łyżki mrożonych mielonych buraków i jedną łyżkę miodu. Gdy miód zgęstnieje i stwardnieje, dodaj buraki. Podgrzewać ciągle mieszając. Po spłukaniu pod bieżącą wodą i osuszeniu na papierowym ręczniku drobno pokroiłam cytrynowe listki emolientu i dodałam je do różnych lamówek, które zmiażdżyłam w blenderze. Pokrój lub pokrój kozi ser cienko i podgrzej w rondlu na średnim ogniu, aż prawie się rozpuści. Często mieszać. Posyp trochę ostrej papryki nad miodem, aby zrównoważyć słodycz. Z czasem stajemy się chłodniejsi. Rozsmaruj nadzienie na dwóch częściach schłodzonych gorących bułeczek, zwiń je lub połóż na środku. Dodaj cytrynowe liście łagodzące, aby ożywić.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *