Jak zrobić Wytrawne babeczki warzywne z orzechami

Składniki na babeczki warzywne:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  • włoskich
  • 1/2 szklanki orzechów
  • 1 czerwona papryka
  • 1 duże jajo
  • chilli do smaku
  • 1 mała cukinia
  • 5 dag startego sera
  • 1 niewielka ugotowana marchewka
  • 150 ml kefiru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 250 g mąki
  • 4 łyżki oleju
  • rzepakowego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

babeczki warzywne Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Babeczki z pikantnymi warzywami i orzechami Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. W osobnej misce połącz jajko, kefir i pięć łyżek oleju. Zmiel cheddar, pokrojoną w kostkę marchewkę i cukinię. Do smaku można dodać sól, pieprz i chili w proszku. Paprykę obieramy. Połowę podziel na małe kostki, a połowę na ozdobne paski. Dodaj mąkę do płynu, aby go włączyć. Pokrój pieprz w kostkę. Umieścić masę w foremkach wyłożonych papillotem. Do dekoracji do każdego dodajemy pokruszone orzechy i pasek papryki. Piec w 180 stopniach w dobrze nagrzanym piekarniku przez 20 do 25 minut. Wyjmij babeczki z piekarnika, gdy się zarumienią.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *