Jak zrobić Wytrawna owsianka

Owsianka nie zawsze musi być na słodko. Można podać ją również z warzywami.

Składniki na wytrawna owsianka:

  • 12) suszone oregano
  • 1) 70 g płatków owsianych pełnoziarnistych
  • 11) suszone bazylia
  • 5) garść rukoli
  • 2) 2 jajka
  • 7) 350 ml bulionu warzywnego
  • 8) 3 łyżki prażonego słonecznika
  • 3) 2 małe marchewki
  • 10) oliwa
  • 6) 10 pomidorków koktajlowych
  • 9) sól, pieprz czarny świeżo mielony
  • 4) 100 g fasolki szparagowej

wytrawna owsianka Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna receptura

1. W osolonej wodzie fasolkę szparagową można ugotować do miękkości. 2. Na suchej patelni ugotuj ziarno. Od tego momentu przenieś go do garnka, dodaj bulion warzywny, dopraw solą i pieprzem i gotuj przez około 8 minut. 3. Jajka należy podgrzać do miękkości. 4. Na suchej patelni uprażyć słonecznik. 5. Pomidory koktajlowe można przekroić na środku. Posypać suszonymi aromatami i smażyć długo z każdej strony w wysmarowanym oliwą naczyniu. 6. Za pomocą obieraczki pokrój marchewkę wzdłuż na cienkie plasterki. Od tego momentu gotuj je na gorącej oliwie z oliwek. 7. Do dań dodaj rukolę, marchewkę, fasolę, jajko, pomidory, ugotowany owies i fasolę. Uprażonym słonecznikiem należy posypać całe danie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *