Owsianka nie zawsze musi być na słodko. Można podać ją również z warzywami.
Składniki na wytrawna owsianka:
- 12) suszone oregano
- 1) 70 g płatków owsianych pełnoziarnistych
- 11) suszone bazylia
- 5) garść rukoli
- 2) 2 jajka
- 7) 350 ml bulionu warzywnego
- 8) 3 łyżki prażonego słonecznika
- 3) 2 małe marchewki
- 10) oliwa
- 6) 10 pomidorków koktajlowych
- 9) sól, pieprz czarny świeżo mielony
- 4) 100 g fasolki szparagowej
wytrawna owsianka Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inna receptura
1. W osolonej wodzie fasolkę szparagową można ugotować do miękkości. 2. Na suchej patelni ugotuj ziarno. Od tego momentu przenieś go do garnka, dodaj bulion warzywny, dopraw solą i pieprzem i gotuj przez około 8 minut. 3. Jajka należy podgrzać do miękkości. 4. Na suchej patelni uprażyć słonecznik. 5. Pomidory koktajlowe można przekroić na środku. Posypać suszonymi aromatami i smażyć długo z każdej strony w wysmarowanym oliwą naczyniu. 6. Za pomocą obieraczki pokrój marchewkę wzdłuż na cienkie plasterki. Od tego momentu gotuj je na gorącej oliwie z oliwek. 7. Do dań dodaj rukolę, marchewkę, fasolę, jajko, pomidory, ugotowany owies i fasolę. Uprażonym słonecznikiem należy posypać całe danie.
Dodaj komentarz