Jak zrobić Wiosenne babeczki

Składniki na wiosenne babeczki:

  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 300ml śmietany
  • 300g serka mascarpone
  • 2 jajka
  • ozdobne listki i stokrotki
  • 1/2 szklanki roztopionego masła
  • DEKORACJA
  • 1łyżeczka sody
  • płatki migdałów
  • 100g mąki
  • 2,5 łyżki kakao
  • 2-3 łyżki cukru pudru
  • CIASTO
  • 140g jogurtu
  • 130g cukru
  • 1 szklanka malin/wiśni (opcjonalnie)
  • 1 opakowanie cukru waniliowego (8g)
  • żółte i czerwone draże
  • KREM
  • ziemniaczanej
  • cukrowa posypka
  • pszennej
  • 160g mąki
  • gotowa polewa – gorzka czekolada
  • kilka kropel gęstego syropu malinowego/ wiśniowego (opcjonalnie barwnik spożywczy)

wiosenne babeczki Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: babeczki z ciecierzycy

Pasta, jajka i jogurt tworzą pyszne wiosenne babeczki. Zawieramy cukier. Suche składniki należy połączyć w osobnej misce: pop, filtrowane kakao i mąkę z ziemniaków i pszenicy. Dodaj drobno posiekaną czekoladę. Do masy dodać suche mocowania. Miksujemy jakiś czas. Dodaj maliny lub wiśnie. Powstałą mieszanką napełnij babeczki. Muffiny należy piec w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut. W czasie ubijania śmietany dodajemy cukier puder. Delikatnie połączyć z serkiem mascarpone. Krem składa się z dwóch części. Do połowy należy dodać kilka kropel syropu. Zagnieść wszystko, aby uzyskać różowy krem. Umieść odtwarzacz w lodówce. Aby rozbić lukier, umieść go w gorącej, parującej wodzie. Po zanurzeniu wykałaczki w polewie czekoladowej namaluj na niej wzory biedronek i pszczół. Skrzydełka kawałków migdałów łączymy z odrobiną zdobienia. Przykrywamy do wyschnięcia. Biało-różowy krem nałożyć na babeczki. Kremowe kapelusze dekorujemy biedronkami, pszczółkami, stokrotkami, posypką i listkami, aby nadać im wiosenny charakter.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *