Jak zrobić Wilgotne Babeczki Czekoladowe Z Mleczną Polewą

Nie ma nic prostszego niż muffinki/babeczki których składniki wystarczy zamieszać i już prawie są gotowe 😉 Dzisiaj taki przepis, na proste, wilgotne a przyjemnej strukturze babeczki które możemy zamrozić i wyjmować kiedy najdzie nas ochota 😉

wilgotne babeczki czekoladowe – lista składników:

  • 2 czubate łyżki mąki kokosowej
  • 1 łyżki masła
  • około 6 łyżek mleka w proszku
  • 2/3 szkl mąki pszennej tortowej (szkl o pojemności 200 ml)
  • 2 łyżki mleka
  • 50 g czekolady deserowej lub gorzkiej
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka budyniu czekoladowego (jeśli nie mamy możemy dać waniliowy lub użyć mąki ziemniaczanej)
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g masła
  • 1/4 szkl mleka
  • Mleczna polewa:
  • 2 łyżki miodu (jeśli damy gorzką czekoladę to dajemy 3 łyżki miodu)
  • 1 jajko kl M
  • Składniki na 6-8 sztuk:

wilgotne babeczki czekoladowe Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny przepis

1. 1. Zmieszaj zniszczoną czekoladę ze zmiękczonym kremem do smarowania i upłynnioną margaryną, aż się rozpuści. 2. Wymieszaj wszystkie suche składniki w misce, a następnie zmiksuj mokre składniki z dużą prędkością, aż będą gładkie. Wypełnij papierowe foremki ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach. przez 20-25 minut do suchego patyczka. 3. Przygotuj dekorację, mieszając pastę z mlekiem, cukrem i mlekiem w proszku, aż zgęstnieje. Zdjąć z ognia i ponownie zmiksować. Polewanie następuje na schłodzonych babeczkach. Miłego posiłku!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *