Jak zrobić Wielkanocne babeczki z olejem rzepakowym

Można podarować je od serca swoim bliskim.

Składniki na babeczki z olejem:

  • – 400ml oleju rzepakowego
  • – 3 szkl mąki
  • – 1 ½ opakowania cukru waniliowego
  • – Cukier puder
  • Dodatkowo:
  • – 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • – Lukier cytrynowy
  • – 9 jajek
  • – 3 łyżki wody
  • – 3 łyżki octu
  • – 1 ½ szkl cukru

babeczki z olejem Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: kruche ciasteczka dyniowe

1. Ubij mikserem całe jajka, cukier i cukier waniliowy. Przesiana mąka i proszek do pieczenia są teraz włączone. Na koniec delikatnie dodaj ocet, wodę i olej rzepakowy. Ciasto przełożyć do wysmarowanych margaryną foremek, posypanych bułką tartą. Podgrzewać w 160 stopniach przez około 40 minut (konwekcja) – do suchego patyczka. Gotowe babeczki można udekorować cukrem pudrem lub lukrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *