Jak zrobić Warzywne muffinki z serem feta

muffinki z serem feta – lista składników:

  • feta
  • 1 cebula
  • ryżu
  • łyżeczki): pieprzu, papryki w proszku, curry medium, czosnku granulowanego, kminu rzymskiego (Może być zwykły), soli
  • 1/2 papryki
  • 6 jaj (6 białek i tylko dwa żółtka)
  • 1 papryczka chili medium
  • 100 g sera
  • 100 g komosy ryżowej (ja użyłam mieszanki brązowego

muffinki z serem feta Jak przygotować:

Zobacz również: naleśniki z serem i cynamonem

Ciastka nadziewane warzywami z fetą i serem cheddar 1. Kaszę i komosę ugotowałam wg przepisu na opakowaniu. 2. Papryka, cebula i chili zostały pokrojone na jak najmniejsze kawałki. 3. Feta cheddar została przeze mnie rozbita; Można też drobno posiekać. Smaki oceniam. 5. Ze szczyptą soli ubij białka w misie miksera na sztywną pianę. Włączyłem jajka. 6. Łyżką połączyłam masę jajeczną z zimnym ryżem po wyjęciu miski z blendera. 7. Jeszcze raz delikatnie dodałam aromaty, warzywa i cheddar. 8. Ulepiłam dziesięć ciasteczek wypełniając po brzegi masą otwory po biszkopty przy użyciu papierowych foremek. Po 35 minutach pieczenia w 180 stopniach sprawdziłam czy są złociste. Świetnie smakują z majonezem, ketchupem lub sosem czosnkowym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *