muffinki z serem feta – lista składników:
- feta
- 1 cebula
- ryżu
- łyżeczki): pieprzu, papryki w proszku, curry medium, czosnku granulowanego, kminu rzymskiego (Może być zwykły), soli
- 1/2 papryki
- 6 jaj (6 białek i tylko dwa żółtka)
- 1 papryczka chili medium
- 100 g sera
- 100 g komosy ryżowej (ja użyłam mieszanki brązowego
muffinki z serem feta Jak przygotować:
Zobacz również: naleśniki z serem i cynamonem
Ciastka nadziewane warzywami z fetą i serem cheddar 1. Kaszę i komosę ugotowałam wg przepisu na opakowaniu. 2. Papryka, cebula i chili zostały pokrojone na jak najmniejsze kawałki. 3. Feta cheddar została przeze mnie rozbita; Można też drobno posiekać. Smaki oceniam. 5. Ze szczyptą soli ubij białka w misie miksera na sztywną pianę. Włączyłem jajka. 6. Łyżką połączyłam masę jajeczną z zimnym ryżem po wyjęciu miski z blendera. 7. Jeszcze raz delikatnie dodałam aromaty, warzywa i cheddar. 8. Ulepiłam dziesięć ciasteczek wypełniając po brzegi masą otwory po biszkopty przy użyciu papierowych foremek. Po 35 minutach pieczenia w 180 stopniach sprawdziłam czy są złociste. Świetnie smakują z majonezem, ketchupem lub sosem czosnkowym.
Dodaj komentarz