Jak zrobić Truskawkowe babeczki po francusku

Składniki na truskawkowe babeczki:

  • 7 łyzek mąki
  • Kruszonka:
  • 4 łyzki cukru kryształu
  • Forma do muffinek
  • pszennej
  • Dodatkowo:
  • 3 łyżki cukru brązowego trzcinowego
  • 275 g ciasta francuskiego nie mrożonego
  • 4,5 łyżki masła lub dobrej margaryny
  • 400 g truskawek
  • Składniki na 12 babeczek:
  • papilotki papierowe 12 sztuk

truskawkowe babeczki Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Francuskie babeczki z truskawkami Podziel świeże ciasto francuskie na dwanaście równych kawałków. Umyj truskawki, usuń szypułki, wysusz je na sicie, pokrój na małe kawałki, ułóż jak ciasto i posyp każdą babeczkę czystym cukrem, zanim włożysz papierowe babeczki do konstrukcji, a gracza do buszli. Kruszonka: W misce wymieszaj mąkę pszenną, cukier granulowany i masło, a następnie rozprowadź je na wierzchu babeczek. Użyj palców, aby skonsolidować mocowania. Przygotowanie powinno zająć około 15 do 20 minut. Rozgrzej piekarnik do 200°F. Pyszny!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *