Jak zrobić Tradycyjne naleśniki z dżemem

Takie lekkie naleśniki dobrze smakują z łososiem i szczypiorkiem, ale możecie też pokusić się o słodką wersję – z twarożkiem i dżemem z suszonych owoców . Tym razem lekkie naleśniki , lekkie, bo bez mąki i tłuszczu. Tym razem
lekkie naleśniki
, lekkie, bo bez mąki i tłuszczu. Te naleśniki są zgodne z zaleceniami diety South Beach, a że mamy wiosnę, to dostajemy niesamowitą ilość próśb dotyczącą lżejszych
dań.
🙂 Takie naleśniki są fajnym pomysłem na śniadania i dla tych z Was, którzy są na diecie, i dla reszty domowników.
Smak można nadawać, dobierając różne dodatki. Takie
lekkie naleśniki
dobrze smakują z łososiem i szczypiorkiem, ale możecie też pokusić się o słodką wersję – z twarożkiem i
dżemem z suszonych owoców
. Wytrawne naleśniki z mielonym mięsem i marchewką to świetna propozycja na obiad. Ciekawy i pyszny pomysł na naleśniki z rybą. Tradycyjne naleśniki z serem, które podawało się w moim domu, w zdrowszej wersji. Nie mamy tutaj białej mąki, a ni cukru. Cukier zastąpiony jest ksylitolem. Oczywiście na sam koniec podsmażone na masełku. Niebo w gębie. Koniecznie z owocowymi dodatkami. Znudziły Ci się tradycyjne naleśniki?

tradycyjne naleśniki – lista składników:

  • dżem z czarnej porzeczki
  • szczypta soli
  • pszennej
  • mięta do dekoracji
  • olej do smażenia
  • 1 szklanka mąki
  • 1,5 szklanki mleka
  • cukier puder do posypania
  • 1 jajko

tradycyjne naleśniki Jak zrobić:

Zobacz również: inny ciekawy przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *