Składniki na tęczowe babeczki:
- 1/4 szkl. mleka
- 3 duze jajka
- 1/2 szkl. masla
- 2/3 szkl cukru
- barwniki (u mnie wilton)
- 1/4 łyzeczki soli
- opcjonalnei troche soku z cytryny
- 1 1/2 łyzeczki proszku do pieczenia
- do dekoracji np bita smietana
- 1 vanilla extract czyli torche olejku waniliowego
- 1 1/2 szkl. maki
tęczowe babeczki Jak zrobić:
Zobacz również: inny ciekawy przepis
Tęczowe babeczki Przeglądając internet natknęłam się na dyskusję o znalezieniu przepisu na tęczowe ciasto. Jeden z członków tej rozmowy podał powiązania z bardzo jasnymi tęczowymi ciastami, które były cudowne do tego stopnia, że oszołomiły mnie. Przeglądałam strony tęczowych ciast z ciekawości, co jeszcze można by stworzyć na tym polu. W ten sposób wytropiłem tęczowe babeczki. Moja mała dziewczynka i ja byliśmy oszołomieni. Zdecydowałem się to zrobić, ponieważ mieliśmy oczopląs. Szukałem, aż znalazłem przepis, który mi się podobał, ponieważ wykorzystywał rzeczy, które już miałem i wydawał się mieć sens. szukałem dalej. Oto strona internetowa: podzieliłem składniki na sześć misek i połączyłem je z robotem na stronie thenoshery.com/2009/05/16/eat-the-rainbow-rainbow-cupcakes/. Każdy został przeze mnie pokolorowany: pomarańczowy, żółty, fioletowy, niebieski, zielony i czerwony. Uporządkowałem odmiany w papierowych kubkach zgodnie z tonami tęczy. ponadto ogrzewano w temperaturze 190 stopni przez 15 minut. Powstaje dwanaście kawałków. Powstały całkowicie rozwinięte i dynamiczne. Tęczowy tort też został zamówiony na jej urodziny 🙂
Dodaj komentarz