Jak zrobić Szybkie muffinki z borówkami

Kiedy coś słodkiego za mną chodzi

szybkie muffinki z borówkami – lista składników:

  • – 300 gram mąki pszennej – jakieś 1,8 szklanki
  • – garść borówek amerykańskich – u mnie mrożone
  • – pół opakowania cukru waniliowego
  • – kostka margaryny do pieczenia
  • – łyżeczka proszku do pieczenia
  • – 4 jajka
  • – 180 gram cukru – jakieś 14 łyżek

szybkie muffinki z borówkami Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: maślane ciasteczka kukurydziane

1. W dużej misce ubij jajka z cukrem. Dodaj trochę margaryny i wymieszaj, aż będzie gładka. Dodaj cukier waniliowy, mąkę i proszek do pieczenia. Jedna rzecz obejmuje wszystko. Umieść gotowe ciasto w formie na muffinki, wyłożonej papierowymi papilotkami i przygotowanej wcześniej. Po dodaniu mrożonych jagód papierowe kubki z ciastem napełnij do 3/4. W 180 stopniach piec muffiny w ten sposób przez około 20 do 25 minut lub do momentu, gdy wierzchy zaczną się rumienić.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *