Jak zrobić Szwedzkie naleśniki z łososiem i sosem musztardowym

szwedzkie naleśniki – lista składników:

  • 3 jajka
  • 1 szkl. mleka
  • po 1/2 pęczka natki i koperku
  • sól
  • 2/3 szkl. mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • szczypta proszku do pieczenia
  • 4 gałązki tymianku
  • 1/3 szkl. płynnego miodu
  • 2/3 szkl. musztardy
  • 1/2 ogórka sałatkowego
  • 8 plasterków wędzonego łososia

szwedzkie naleśniki Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: inny przepis

wysokim pojemniku połącz mąkę, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dobrze wymieszaj jajka. Podziel mleko. Mieszaj, aż ciasto będzie gładkie. Przykryj je na około 20 minut, aby mąka mogła się rozszerzyć. 2 Opłucz zioła i osusz je, zostawiając trochę kopru do dekoracji. Pozostały koperek, pietruszkę i tymianek grubo posiekać. Dokładnie wymieszaj przed dodaniem do ciasta. 3 Rozgrzej dużą patelnię na dużym ogniu. Nałóż na nie cienką warstwę oleju. Następnie w tym momencie wlej kawałki przygotowanej mieszanki. Rozdziel je sprawiedliwie. Zrób osiem średniej wielkości naleśników. Na rozgrzanym talerzu ułożyć upieczone naleśniki. 4 Po umyciu ogórka pokrój w plasterki. Połącz miód i musztardę w misce. Przed podaniem zwiń naleśniki w rożki. Na każdym ułożyć kilka plasterków ogórka i plasterek łososia. Jako dodatek podaj sos musztardowy. Wykorzystaj zachowany koperek do dekoracji. Źródło: Naj


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *