Jak zrobić Szpinakowe naleśniki z łososiem

Idealna przekąska na zimno dla wielbicieli łososia. Sprawdza się nie tylko jako drugie śniadanie do pracy lub na uczelnię lecz również doskonale komponuje się na naszym stole podczas wieczornych imprez towarzyskich.

Składniki na naleśniki z łososiem:

  • 250g białego serka kanapkowego (może być smakowy)
  • łyżka oleju
  • Nadzienie:
  • 4 kostki mrożonego szpinaku w brykiecie
  • pół szklanki mleka
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka soli
  • Składniki na ciasto naleśnikowe (5- 6 naleśników) :
  • pieprz do smaku
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 200g wędzonego na zimno łososia
  • 1 jajko
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • świeży koperek

naleśniki z łososiem Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *