Jak zrobić Szarlotkowe babeczki z karmelową polewą

Są przepyszną aranżacją tradycyjnej szarlotki. Zwieńczeniem smaku jest słodka, karmelowa masa królująca nad kruchą otoczką.

szarlotkowe babeczki – lista składników:

  • Składniki ciasta kruchego:
  • Składniki dodatkowe:
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • Cynamon
  • 2/3 kostki margaryny
  • Kilka dużych jabłek
  • 2/3 szklanki cukru
  • Cukier waniliowy
  • 3 żółtka
  • Szklanka gotowej masy karmelowej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

szarlotkowe babeczki Jak przygotować:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Za pomocą noża drobno posiekać kruche i ugniatać. Wyłóż podstawę i boki foremek na babeczki około jedną czwartą mieszanki po zakończeniu ciasta. Użyj grubej tarki, aby zetrzeć jabłka. Nałóż na nie cynamon i cukier waniliowy i wyciśnij nadmiar soku. Następnie w tym momencie masę jabłkową wyłożyć na biszkopt i przykryć wierzch pozostałą masą. Przygotować około 30 minut w 180 stopniach. Po ostygnięciu babeczek dekorujemy wierzchy roztopioną masą karmelową.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *