Jak zrobić Świąteczne kruche ciasteczka

świąteczne kruche ciasteczka – lista składników:

  • 2 szklanki mąki
  • tarta
  • 1 jajko
  • pszennej
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 kostka masła
  • 1 szt.gotowa polewa czekoladowa smak białej
  • czekolady
  • margaryna
  • bułka
  • kilka kropel olejku, np. migdałowego
  • posypka kolorowa do dekoracji
  • 1 szt.gotowa polewa czekoladowa smak ciemnej czekolady

świąteczne kruche ciasteczka Przygotowanie:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Świąteczne kruche ciasteczka z około 50 słodyczami W misce wymieszaj cukier, olej, przesączoną mąkę, jajko, delikatną pastę i proszek do pieczenia. Możesz zrobić ciasto, mieszając ze sobą te składniki. Można wykonać kawałek kruchego upieczonego dobrego. Ciasteczka można pokroić w kształty takie jak choinki, serca, gwiazdki i serca. Na blasze wyłożonej bułką tartą i margaryną ułożyć wycięte smakołyki. Smakołyki powinny być gotowe przez około 12 minut. w punkcie 180°. Wyjmij ciepłe smakołyki z naczynia i pozwól im ostygnąć. Podczas ustawiania dodatków postępuj zgodnie z nagłówkami na opakowaniu. Po dodaniu dwóch dodatków posyp schłodzone smakołyki kolorową posypką.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *