Jak zrobić Świąteczne babeczki piernikowe z lukrem i kandyzowanymi owocami

Na świątecznym stole nie może zabraknąć słodkości dla łasuchów. Ja proponuję babeczki – piernikowe , oblane lukrem i posypane kandyzowanymi owocami….mmm….. Podczas pieczenia w domu unosi się wspaniały zapach świąt – przyprawy do piernika

świąteczne babeczki piernikowe – składniki:

  • 2 i 1/2 szkl mąki
  • 4 jajka
  • cukier puder
  • 1łyżka kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szkl mleka
  • 250 g masła
  • 1,5 czubatej łyżki przyprawy do piernika
  • 2 szkl cukru
  • ok 200 g kandyzowanych owoców
  • Dodatkowo:
  • 4-5 łyżek soku z cytryny

świąteczne babeczki piernikowe Przygotowanie

Zobacz koniecznie: naleśniki z fetą i szpinakiem

1. 1. Do mleka dodać margarynę, cukier, kakao i piernik. Gdy cukier i margaryna rozpuszczą się we wrzącej wodzie, mieszaj od czasu do czasu. Ostudzić 2. Jajka i schłodzoną masę połączyć. Przesiana mąka i proszek do pieczenia są teraz włączone. 3. Napełnił foremki na muffinki papierowymi kubeczkami. Włóż pałkarz do każdego kubka, aż będzie pełny w dwóch trzecich. Piec około 15 minut w 200 stopniach (góra-dół). Stopniowo dodawać cukier puder do soku z cytryny. Konsystencja lukru powinna być zbliżona do gęstej śmietany 6. Wyjąć babeczki z ostudzonego opakowania. Zamroź każdą babeczkę i udekoruj zwykłym przedmiotem


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *