Składniki na truskawkowe naleśniki:
- białego
- 2 szczypty soli
- 200 ml mleka
- 1 łyżka oleju
- 2 jaja
- Naleśniki:
- śmietana
- 50 dag sera
- Sos truskawkowy:
- 1,5 szklanki truskawek
- olej lub słoninka do smażenia
- truskawki
- 1 jajko
- brązowy cukier do smaku
- cukier waniliowy
- Dodatkowo:
- brązowy cukier
- Masa serowa:
- 2 szklanki mąki
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- woda
truskawkowe naleśniki Jak zrobić
Zobacz również: ciasteczka maślane z czekoladą
Gorące bułeczki z serem cheddar i truskawkami: W misce ubij jajka i mleko. Następnie olej, sól i mąkę należy przesiać do miski. Gdy w przeważającej części miksujesz odtwarzacz hotcake, dodaj tyle wody, aby uzyskać masę o konsystencji gęstej śmietany. Nałóż tłuszcz wieprzowy lub dwie krople oleju na gorącą patelnię przed smażeniem. Za pomocą łyżki lub pozwalając, aby ciasto rozłożyło się równomiernie na gorącej patelni, podziel ciasto na równe części. Smażymy gorące bułeczki z obu stron. Z podanych stopni dostałem ich 16. Umieść jajko, budyń, cukier do smaku i cukier waniliowy na wierzchu twarogu na talerzu. Masuj kombinację widelcem, dodając twardą śmietanę, jeśli to ważne. W każdym razie masa powinna być gęsta. Naoliwić klapsy zaplanowaną masą i dziurkować lub zrolować. Upiecz gorące bułeczki skoordynowane następnie ponownie na patelni (w świetle jajka i puddingu). Dodaj łyżeczkę wody do garnka z truskawkami i gotuj na średnim ogniu, aż będą miękkie. Miksuj, aż uzyskasz ciepły sos, dodając do smaku naturalny kolorowy cukier. Podawaj nowe truskawki i ciepłe bułeczki z tak przygotowanym sosem.
Dodaj komentarz