Jak zrobić Różowe muffinki z konfiturą

Składniki na różowe muffinki:

  • 2 szklanki mąki
  • 2/3 szklanki cukru
  • papilotki do babeczek
  • Karmel z 1 szklanki cukru
  • 100ml oleju
  • Krem:
  • 250g serka mascarpone
  • ulubiona konfitura
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Posypki do dekoracji
  • 1 szklanka mleka
  • Babeczki:
  • 2 jajka
  • łyżka soku malinowego

różowe muffinki Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Różowe herbatniki z dżemem Na suche składniki w misce połącz mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Następnie dodaj płyny (mleko, jajka i olej). Wszystko idealnie się komponuje. Napełnij foremki do babeczek jedną łyżką gracza, jedną łyżką dżemu i jeszcze jedną łyżką hittera. Babeczki są podgrzewane tą techniką przez 25 minut. do nagrzanego do 160 stopni piekarnika. To idealna okazja na krem. Gorący karmel należy polać cheddarem mascarpone (przepis w moim profilu). Każdą bryłkę karmelu roztapiamy nad ogniem. Dodaj sok malinowy po zdjęciu z ognia i rozpuszczeniu. Wszystko idealnie się komponuje. Mieszane warzywa należy schłodzić przez około 90 minut w misce do serwowania w lodówce. Aby zakończyć, posyp posypką schłodzone babeczki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *