pyszne naleśniki z pieczarkami – składniki:
- masło
- kremówka
- szklanka mąki
- 30 dag pieczarek
- cebula
- pieprz
- sól
- 20 dag sera
- 2 jaja
- 1/2 l mleka
- 10 dag startego sera
- masło
pyszne naleśniki z pieczarkami Jak zrobić:
Zobacz również: naleśniki pikantne
Pyszne naleśniki z grzybami Połącz jajka, mleko i mąkę. Przed dodaniem dwóch łyżek masła i szczypty soli ciasto powinno odpocząć przez 30 minut. W czasie gdy naleśniki się smażą kroimy cebulę i podsmażamy na maśle. Przed dodaniem pokrojonych pieczarek i trzech łyżek śmietany dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj farsz z serem cheddar i pokruszonym cheddarem z ricotty, po czym całość podpalaj, aż pieczarki zmiękną. Napełnij gorące bułeczki w kopercie przygotowanym wcześniej nadzieniem. Posyp je rozsmarowanymi wiórkami i gotuj przez około dziesięć minut w nasmarowanym żaroodpornym naczyniu.
Dodaj komentarz