Składniki na pyszne muffinki czekoladowe:
- 1 szklanka śmietany
- pszennej
- 0,5 szklanki cukru
- 200 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 100 g ulubionej ciemnej czekolady, u mnie deserowa
- 3 łyżki kakao
- 100 g masła
- 2 jajka
pyszne muffinki czekoladowe Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inna receptura
Świetne czekoladowe bułki Przygotuj okrawki wcześnie, tak aby miały temperaturę pokojową. Pozostaw pastę do ostygnięcia w garnku. W jednej misce wymieszaj mąkę, kakao, cukier i proszek do pieczenia. W osobnej misce połącz stopione masło, śmietanę i inne mokre składniki. Połącz wszystko w dwóch naczyniach całkowicie. Dodaj czekoladę do mieszanki, rozdzielając ją na małe kawałki. Jeszcze raz zmiksuj. Uformuj z masy formę na biszkopt, używając do tego celu silikonowych i papierowych kubeczków. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 C i nagrzanego do suchego patyczka na jakieś 30 minut, wszędzie smażymy. Po ostygnięciu możesz udekorować w dowolny sposób. Użyłem tych mocowań do zrobienia dwunastu herbatników. Szklanka pomiarowa o pojemności 250 mililitrów
Dodaj komentarz