Jak zrobić Puszyste muffinki z brukselką i warzywami

Składniki na puszyste muffinki:

  • 1 opakowanie brukselki
  • 2 gotowane marchewki
  • gałka
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 jaj
  • 100 g groszku zielonego z puszki
  • pieprz
  • manny
  • czubrica zielona do smaku
  • 1 łyżka kaszy
  • 1 cebula
  • bazylia
  • kolorowy
  • sól
  • morska
  • muszkatołowa

puszyste muffinki Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Nadziewane bułki z warzywami i brukselką nie powinny być rozmrażane! Wybielaj przez około pięć minut w bulgoczącej, osolonej wodzie. Po pokrojeniu na pół lub na mniejsze kawałki odsączyć przez sito. Dodać pokrojoną w plastry brukselkę i posiekaną marchewkę osuszoną z marynaty, doprawić solą i pieprzem do smaku i dusić w naczyniu z łyżką margaryny. Po obraniu czosnku i cebuli drobno je posiekaj. Naciśnij czosnek za pomocą prasy. Zamieszać. Dodaj semolinę i dopraw do smaku gałką muszkatołową i bazylią, a następnie ubij jajka blenderem, aż uzyskają puszysty krem. 7-8 kawałków kamionkowych kokilek (w zależności od wielkości) posmarować margaryną i posypać bułką tartą, ułożyć warzywa na spodzie i zalać masą jajeczną. Temperatura pieca powinna wynosić 180°C. W większym gulaszu włożyć kokilki do gotującej się wody i gotować 20 minut, aż masa całkowicie stężeje. Podawać gorące z odrobiną świeżej bazylii na wierzchu. Proponuję!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *