Jak zrobić Puszyste babeczki na białkach z truskawkami

puszyste babeczki – składniki:

  • 1 szklanka cukru pudru
  • pszennej
  • 1 szklanka mąki
  • 150 g masła
  • Cukier puder do posypania
  • 6 białek
  • 12 truskawek

puszyste babeczki Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Białkowe muffiny truskawkowe o puszystej konsystencji. Rozpuść masło i pozwól mu ostygnąć. Umyć i osuszyć truskawki po pozbyciu się szypułek. Ubij białka jaj w temperaturze pokojowej w misce, aż będą sztywne, ale nie spienione. Delikatnie połącz przefiltrowany cukier i mąkę. Dodać margarynę i ponownie dokładnie wymieszać. gracza na 12 kubków i próżnię o 180 stopni przez prawie 20 minut. Po schłodzeniu na metalowej kratce oprószyć cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *