Jak zrobić Piernikowe muffinki bezglutenowe z mąki ryżowej

muffinki bezglutenowe – lista składników:

  • 50 ml oleju
  • 1 jajko
  • 50 g cukru (około 5 łyżek)
  • ryżowej
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka miodu
  • 100 ml mleka
  • 100 g mąki
  • 1 łyżeczka przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

muffinki bezglutenowe Przygotowanie:

Zobacz także: szybkie ciasteczka serowe

Natomiast bezglutenowe pierniczki z mąki ryżowej powinny mieć bardzo lejącą masę. Wymieszaj mąkę, cukier, kakao, skórkę z piernika, proszek do pieczenia i jajko w jednej misce. W drugim mieszamy mąkę, mleko, olej i miód. Kontynuuj delikatne łączenie wszystkiego później.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *