Jak zrobić Piernikowe babeczki z konfiturą borówkową z gruszką

Mało pracy, a jaki efekt smakowy. Babeczki wzbogaciłam super produktem, jakim jest konfitura borówka z gruszką. Konfitura ta świetnie nadaje się do mięs, ale jak widać, sprawdziła się w słodkim wypieku. I muszę przyznać, że skoro babeczki z apetytem zajadał mój młodszy syn, to znaczy, że są smaczne. Większość babeczek na drugi dzień już tak nie smakuje, jak w dniu pieczenia. Te są jeszcze lepsze, dzięki wilgoci od konfitury i dodatku oleju.

piernikowe babeczki – lista składników:

  • kilka kropel soku z cytryny
  • 2 jajka
  • lukier:
  • 1 szk mleka 1,5%
  • 1/3 szk oleju rzepakowego
  • 300 g mąki pszennej typ 500
  • 1 łyżka kakao (czubata)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • dodatkowo:
  • kolorowe posypki cukrowe
  • 1 łyżka przyprawy do piernika
  • kilka kropel mleka
  • 1/2 szk cukru pudru
  • 1 słoiczek (200g) konfitury borówkowej z gruszką

piernikowe babeczki Jak zrobić:

Zobacz także: inny przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *