Najpyszniejsza owsianka na świecie to ta z piekarnika. Idealna na śniadanie czy podwieczorek. Smakuje na gorąco jak i na zimno. Z tym, że na zimno przypomina w smaku trochę sernik. Kilka prostych składników i mamy pyszne jedzenie. To kto chętny?
pieczona owsianka – lista składników:
- 100 g płatków owsianych
- 8 kostek mlecznej czekolady
- 2 jajka
- 360 g śmietany 18 %
- pół szklanki rodzynek
- 1 łyżeczka mielonego cynamonu
pieczona owsianka Jak przygotować:
Zobacz także: babeczki z bitą śmietaną
1. Przed dodaniem rodzynek dodać śmietanę, płatki owsiane, cynamon i jajka i dokładnie wymieszać. 2. Masę przełożyć do kokilek i udekorować dwoma kawałkami czekolady. 3. Płatki owsiane powinny być gotowe przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni, aż będą szczególnie karmelizowane i „pocięte”. 4. Dostarczamy gotowy. Mieć smaczny posiłek.
Dodaj komentarz