Bardzo łatwy i szybki przepis na pączki z mascarpone, idealny przepis dla początkujących oraz dla tych którzy boją się ciasta drożdżowego. Te pączki przygotujesz dosłownie w kilka chwil i gwarantuje Ci, że samo wyrobienie ciasta i usmażenie pączków nie zajmie Ci więcej niż 30 min. Wystarczy tylko wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać mikserem lub trzepaczką rózgową, ciasto gotowe. Takie pączusie bardzo lubią dzieci, mój przedszkolak pochłania takich kilka na raz, jak odkurzacz. Wyjątkowo smaczne maleństwa i szybkie do zrobienia, nawet dla niezapowiedzianych gości.
pączki z mascarpone – składniki:
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 szkl. mąki pszennej tortowej – 1 szkl. = 250 ml
- 2 łyżki kwaśnej śmietany – gęsta
- 250 g serka mascarpone
- 1 łyżka spirytusu
- 3 jajka
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- olej do smażenia
- cukier puder
- Dodatkowo
- 3 łyżki cukru pudru
- cynamon – opcjonalnie
pączki z mascarpone Przygotowanie:
Zobacz także: inny ciekawy przepis
1. Strategia prawdziwego gracza polega na prostym połączeniu wszystkich ozdób w jedną. Mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder i cukier waniliowy przesiej przez sito po połączeniu mokrych składników w misce. Z drugiej strony możesz fizycznie wymieszać wszystko lub użyć trzepaczki, łyżki lub blendera na średnich obrotach. Ciasto ma być lepkie i gęste. Po wyrobieniu mieszanki można usmażyć pączki. Za pomocą małej łyżeczki zanurzonej w oleju nabieraj ciasto z patelni lub patelni rozgrzanej do niskiej temperatury. Umieść kawałek paznokcia na ciepłym oleju; Im większy kawałek, tym bardziej uformowane będą pączki. Ponieważ zbyt wiele kawałków nie obraca się podczas smażenia, smaż tylko 7-8 kawałków na raz. Po usmażeniu na złoty kolor, użyj papierowego ręcznika, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Ułóż przygotowane rzeczy na talerzu. Można je obtoczyć w cukrze pudrze przesianym z cynamonem lub posypać cukrem pudrem.
Dodaj komentarz