owsianka – lista składników:
- łyżka zarodków pszennych
- 0,5 szklanki mleka
- łyżeczka miodu
- łyżeczka masła
- pół śliwki
- łyżeczka słonecznika
- łyżeczka otrąb granulowanych
- kilka kulek winogrona
- łyżka płatków
- łyżka płatków
- jęczmiennych
- owsianych
owsianka Przygotowanie:
Zobacz koniecznie: inna ciekawa receptura
Ziarno ze słonecznikiem i śliwką Do garnka wlewam mleko i zaczynam gotować. Dodaję płatki jęczmienne, kiełki pszenicy i płatki owsiane, gdy jest ciepło. Kiedy płatki są miękkie, co zwykle trwa od dwóch do trzech minut, dodaję miód i wyłączam ogień. Winogrona i śliwkę myję. Pociąłem go na znikome kształty 3D. Opróżniam płatki owsiane do miski. Na środek kładę łyżeczkę masła orzechowego. Otaczały go winogrona, śliwki i granulowana pszenica (moja smakuje naprawdę porzeczkowo), a ziarna słonecznika były wszędzie. Jem ciepło.
Dodaj komentarz