Jak zrobić Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem

Naleśniki z twarogiem czosnkowym i świeżym szpinakiem, pomysł na obiad lub kolację. Dla wielbicieli czosnku – można go dodać odrobinę również do szpinaku.

Składniki na naleśniki ze szpinakiem i twarogiem:

  • na farsz:
  • na ciasto naleśnikowe:
  • łyżka masła
  • pęczek świeżego szpinaku,
  • łyżeczka soli,
  • 1 duże jajko,
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia,
  • ok 1,5 szklanki mleka,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 4 duże ząbki czosnku,
  • 250 g twarogu białego półtłustego,
  • 2 łyżki oleju.
  • łyżeczka słodkiej papryki w proszku,
  • sól, pieprz,
  • ok 1 szklanki mąki,

naleśniki ze szpinakiem i twarogiem Jak zrobić

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

1. Przed dodaniem suchych składników połączyć mokre, aby powstało ciasto naleśnikowe. Istnieją dwie opcje: trzepaczka lub blender. Trzymamy go tam przez dziesięć minut. Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. Ser powinien być polany jogurtem, przeciśniętym czosnkiem oraz odrobiną soli i pieprzu. Szpinak wymaga gruntownego oczyszczenia. Przykryj i smaż przez pięć minut na maśle na małym ogniu, w razie potrzeby dodając jeden do dwóch posiekanych lub zmielonych ząbków czosnku.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *