Jak zrobić Naleśniki ze szpinakiem i ricottą

naleśniki ze szpinakiem i ricottą – lista składników:

  • szklanka mleka
  • olej; na 15 dag szpinaku l 10 dag serka ricotta
  • ząbek czosnku
  • olej
  • 15 dag mąki
  • 2 jajka
  • sól
  • pieprz
  • gałka muszkatołowa

naleśniki ze szpinakiem i ricottą Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: pełnoziarniste gofry

1 Dołącz do klapsów w ogóle. Na dużej patelni rozgrzej olej i dodaj przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Po dodaniu szpinaku chwilę dusić. 2 Dodaj ricottę i dopraw według uznania: solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Zwiń smażone naleśniki, napełnij je szpinakiem i serem cheddar i podawaj. źródło: na żywo


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *