Jak zrobić Naleśniki zapiekane po meksykańsku

naleśniki zapiekane po meksykańsku – lista składników:

  • Sos pomidorowy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżki oliwy
  • 400 g mielonego mięsa (drobiowego lub wieprzowego lub mieszanego)
  • 1 ząbek czosnku
  • przyprawy:
  • 1 szklanka bulionu
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • Farsz
  • świeża kolendra lub natka pietruszki
  • 2 łyżeczki oliwy
  • 1 łyżeczka suszonego oregano, sól i pieprz
  • 1 puszka kukurydzy
  • naleśników
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku, 2 łyżeczki suszonego oregano, 1 łyżczka kurkumy, 1 łyżeczka kminu rzymskiego, sól i pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki płatków chili
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 8 – 10 
  • 350 g tartego sera typu żółta mozzarella (nie biała w zalewie)

naleśniki zapiekane po meksykańsku Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *