Żytnio-pszenne naleśniki z nadzieniem z twarogu, ziemniaków, szynki i warzyw.
Składniki na naleśniki z twarogiem na słono:
- Farsz:
- Ziemniaki – 4 małe
- Olej – do smażenia
- Cebula – 2 małe
- Mąka żytnia – 200 g
- Pieprz do smaku
- Smalec ze skwarkami – 1 łyżka
- Sól – szczypta
- Szczypiorek – 1/2 pęczka
- Jajko – 2 sztuki
- Mleko – 300 ml
- Naleśniki (na 12 sztuk):
- Przyprawa do ziemniaków – 1 łyżeczka
- Woda – 300 ml
- Twaróg – 250 g
- Mąka pszenna – 40 g
- Szynka -150 g
naleśniki z twarogiem na słono Jak zrobić:
Zobacz także: naleśniki pikantne
Dodaj komentarz