Jak zrobić Naleśniki z twarogiem na słono

Żytnio-pszenne naleśniki z nadzieniem z twarogu, ziemniaków, szynki i warzyw.

Składniki na naleśniki z twarogiem na słono:

  • Farsz:
  • Ziemniaki – 4 małe
  • Olej – do smażenia
  • Cebula – 2 małe
  • Mąka żytnia – 200 g
  • Pieprz do smaku
  • Smalec ze skwarkami – 1 łyżka
  • Sól – szczypta
  • Szczypiorek – 1/2 pęczka
  • Jajko – 2 sztuki
  • Mleko – 300 ml
  • Naleśniki (na 12 sztuk):
  • Przyprawa do ziemniaków – 1 łyżeczka
  • Woda – 300 ml
  • Twaróg – 250 g
  • Mąka pszenna – 40 g
  • Szynka -150 g

naleśniki z twarogiem na słono Jak zrobić:

Zobacz także: naleśniki pikantne


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *