Jak zrobić Naleśniki z twarogiem i rodzynkami

Zapraszam na naleśniki. Naleśniki przygotowałam z serem twarogowym, rodzynkami i skórką cytrynową. Polecam na słodki obiad lub deser.

Składniki na naleśniki z twarogiem i rodzynkami:

  • 1 płaska łyżeczka otartej skórki z cytryny
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki wody gazowanej
  • 1 łyżka oleju
  • 2 płaskie łyżki miodu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki rodzynek
  • Na naleśniki :
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mleka
  • sok z cytryny do smaku
  • olej do smażenia naleśników
  • Masa twarogowa :
  • 250 gram twarogu
  • 1 jajko

naleśniki z twarogiem i rodzynkami Jak przygotować:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

1. Przed przechowywaniem w misce wymieszaj jogurt z rodzynkami. Wszystkie składniki na naleśniki łączymy w misce i odstawiamy na około 30 minut. Przygotuj farsz na poczekaniu: Zmiażdż twaróg w misce widelcem. Po dodaniu jogurtu, rodzynek, miodu i zinga cytrynowego dopraw odrobiną cytryny. Naleśniki układamy na talerzu i smażymy na rozgrzanym oleju. Po zwinięciu każdego naleśnika rozsmaruj na nim niewielką ilość przygotowanego farszu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *