Jak zrobić Naleśniki z serem i ziemniakami, po ukraińsku

naleśniki z serem i ziemniakami – składniki:

  • 5 dag bryndzy lub sera z niebieską pleśnią
  • jajko
  • 350 ml mleka
  • 200 ml wody gazowanej
  • 3 ząbki czosnku
  • duża cebula
  • 15 dag płatków kukurydzianych
  • pieprz
  • czerwona papryka (niekoniecznie)
  • sól
  • 300 ml mleka
  • sól. Dodatki i przyprawy: 25 dag miękkiego twarogu
  • sól
  • 35 dag mąki tortowej
  • olej do smażenia
  • 3 jajka
  • na panierkę – 15 dag mąki tortowej
  • 25 dag ugotowanych tłuczonych ziemniaków

naleśniki z serem i ziemniakami Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna receptura

około. 70 minut; 680 kcal na sztukę; orientacyjny koszt za sztukę Dodać jajka, mleko, wodę, sól i przesianą mąkę po dwóch minutach gotowania. Gładką masę wymieszać i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Smażąc je na rozgrzanej, naoliwionej patelni, można zrobić cienkie naleśniki. 3 Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Pod koniec dodać przekrojone ząbki czosnku i szybko razem podsmażyć. Mieszanka twarogu może zawierać ziemniaki, ser owczy lub pleśniowy, cebulę, czosnek, paprykę i inne składniki. Na wierzchu posypać solą i pieprzem. 4 Zwiń naleśniki i przykryj je nadzieniem z sera cheddar. 5 Przygotuj ciasto na panierkę: Połącz mąkę, mleko, jajko i sól w misce. Gdy ciasto przestanie kapać z naleśników, obtocz je w pokruszonych płatkach kukurydzianych. 6 Smażymy z obu stron, aż usmażą się na gorącym oleju. źródło: życie i pani


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *