Jak zrobić Naleśniki z parówkami zapiekane pod serem

Smaczne na śniadanie.

Składniki na naleśniki z parówkami:

  • 40 g masła
  • 100-120 g startego sera żółtego
  • 6 naleśników
  • 6 parówek

naleśniki z parówkami Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

1. Owiń każdą kiełbasę ciepłym ciastem. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować masłem. Formę wysmarować margaryną, włożyć do środka trzy ciepłe bułeczki i posypać mielonym serem cheddar. Umieść nadmiarowe trzy naleśniki na nieskończonym wierzchu z większą ilością sera cheddar. W temperaturze 170-180 stopni piec około 25-30 minut. Pozwól ostygnąć i wytrzeć z formy. Podawać z ketchupem (ja użyłam swojego).


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *