Jak zrobić Naleśniki z papryką i mielonym mięsem

Składniki na naleśniki z papryką:

  • papryka
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szkl tartego żółtego sera
  • 1 łyżka oliwy
  • 1/2 szkl kukurydzy z puszki
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • 2 łyżki smalcu
  • 2 cebule
  • 1/2 szkl wody mineralnej
  • pszennej
  • pieprz
  • 20 dag mąki
  • 2 papryki
  • 1/2 szkl mleka
  • 3 pomidory
  • 1 jajko
  • sól

naleśniki z papryką Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: marchewkowe babeczki

Naleśniki z papryką, mięsem mielonym i oliwą z oliwek przyrządza się z jajek, mąki, mleka, wody mineralnej i oliwy z oliwek. Z ciasta można zrobić cienkie naleśniki. Na patelni rozgrzej tłuszcz, dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i paprykę, podsmaż, następnie dodaj mięso mielone i smaż przez 15 minut. Od tego momentu gotuj przez około dziesięć minut ze zmiażdżonym czosnkiem, pozbawionymi pomidorów i kukurydzą zubożoną w słoną wodę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Ciepłe bułeczki z farszem zwinąć, ułożyć w żaroodpornym naczyniu i posypać serem cheddar. Podgrzej w nagrzanym brojlerze.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *