Jak zrobić Naleśniki z mięsem mielonym i szpinakiem

Składniki na naleśniki z mięsem mielonym i szpinakiem:

  • jogurt nat lub śmietana
  • Farsz :
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki wody mineralnej
  • olej do smażenia
  • szczypta soli
  • 2 cebule
  • 150 g mąki
  • mięso mielone 500g
  • sól
  • ser
  • szpinak
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 jaja
  • Sos czosnkowy:
  • pieprz
  • przyprawy : vegeta, sól
  • 250 ml mleka
  • Ciasto na naleśniki :

naleśniki z mięsem mielonym i szpinakiem Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Placki ze szpinakiem i mięsem mielonym Zaczynamy od gracza na gorące bułeczki. Po przesianiu mąki dodaj do miski mleko, jajka i sól. Po połączeniu wszystkiego dolewamy wody do uzyskania pożądanej konsystencji. W cieście nie może być zbyt gęsty. Gdy ciasto będzie gotowe, przygotuj farsz. Doprawić i dodać szpinak po pokrojeniu cebuli i podsmażeniu ich na patelni z mięsem mielonym. Pozwalamy mu wyschnąć na powietrzu. Upiecz naleśniki i w międzyczasie zrób sos czosnkowy. Posolić i pieprzyć jogurt i czosnek, który ledwo przecisnął się przez prasę do miski. Po usmażeniu naleśników i ostygnięciu mięsa zawijamy je. Proces nadziewania naleśnika i zawijania go jest podobny do robienia krokietów. Umieść faszerowane naleśniki w naczyniu żaroodpornym i posyp mielonym serem cheddar. Podgrzewać przez około 15 minut w temperaturze 180-200 stopni w piecu. Jemy z sosem czosnkowym. duma 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *