Jak zrobić Naleśniki z mascarpone i malinami

Puszyste naleśniki z delikatnym serkiem mascarpone i malinami. W sam raz na pyszne i słodkie śniadanie oraz na podwieczorek.

naleśniki z mascarpone i malinami – składniki:

  • 1 białko
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 szkl mleka
  • 500g mascarpone
  • 2 szczypty soli
  • 1 szkl mąki
  • 2 łyżki oleju
  • kilka kropel ekstraktu waniliowego
  • SKŁADNIKI NA OK. 7-8 szt
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 żółtko
  • DODATKOWO:
  • 3 łyżki cukru pudru (możesz dać więcej jeśli lubisz słodsze)
  • NADZIENIE:
  • maliny lub inne sezonowe owoce
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • •3 łyżki śmietany kwaśnej

naleśniki z mascarpone i malinami Przygotowanie

Zobacz również: babeczki z farszem

CIASTO: Przesiej mąkę do miski, dodaj proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Mieszać. Dodać mleko, dwa jajka, olej, koncentrat waniliowy i szczyptę soli. Mieszaj, aż połączenie będzie gładkie. Używając szpatułki, delikatnie skonsoliduj białka za pomocą trzepaczki, aby uformować mocną, puszystą pianę. W gorącym naczyniu smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. 2 Rozwój: Połącz wszystkie składniki. Zwiń gorące bułeczki, przykryj serem cheddar i posyp je produktem ekologicznym. Weź udział w swoim bankiecie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *