Puszyste naleśniki z delikatnym serkiem mascarpone i malinami. W sam raz na pyszne i słodkie śniadanie oraz na podwieczorek.
naleśniki z mascarpone i malinami – składniki:
- 1 białko
- 2 łyżeczki cukru waniliowego
- 1 szkl mleka
- 500g mascarpone
- 2 szczypty soli
- 1 szkl mąki
- 2 łyżki oleju
- kilka kropel ekstraktu waniliowego
- SKŁADNIKI NA OK. 7-8 szt
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 żółtko
- DODATKOWO:
- 3 łyżki cukru pudru (możesz dać więcej jeśli lubisz słodsze)
- NADZIENIE:
- maliny lub inne sezonowe owoce
- 2 jajka
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- •3 łyżki śmietany kwaśnej
naleśniki z mascarpone i malinami Przygotowanie
Zobacz również: babeczki z farszem
CIASTO: Przesiej mąkę do miski, dodaj proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Mieszać. Dodać mleko, dwa jajka, olej, koncentrat waniliowy i szczyptę soli. Mieszaj, aż połączenie będzie gładkie. Używając szpatułki, delikatnie skonsoliduj białka za pomocą trzepaczki, aby uformować mocną, puszystą pianę. W gorącym naczyniu smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. 2 Rozwój: Połącz wszystkie składniki. Zwiń gorące bułeczki, przykryj serem cheddar i posyp je produktem ekologicznym. Weź udział w swoim bankiecie.
Dodaj komentarz