Jak zrobić Naleśniki z mąki konopnej

Dzisiaj zapraszam Was na pyszne, ciemnozielone naleśniki, które dodają mnóstwo dobrej energii. Naleśniki są lekko orzechowe w smaku, delikatne i puszyste w środku oraz chrupiące na zewnątrz.

Mąka powstała z konopi siewnej posiada w swoim składzie wiele cennych właściwości. Naleśniki z jej dodatkiem są idealne na pełnowartościowe śniadanie, obiad, ale także posiłek potreningowy. Mąka konopna jest bogatym źródłem łatwo przyswajalnego białka, witamin, minerałów oraz wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6.

naleśniki z mąki konopnej – składniki:

  • szczypta soli
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka mąki konopnej
  • 1 szklanka wody mineralnej
  • 3 łyżki oleju lub roztopionego masła
  • 3 małe jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 2 łyżeczki cukru pudru trzcinowego

naleśniki z mąki konopnej Jak zrobić

Zobacz także: inny przepis

Wymieszaj obie mąki razem w misce. Dodaj trzy małe jajka, mleko i wodę mineralną, aby mieszanina była elastyczna. Dodaj dużo soli, naturalnego słodzika w postaci proszku, oleju roślinnego lub płynnej margaryny. Konsoliduj każdą z części, aż uzyskają jednolitą, gładką konsystencję. Elementy na gorące bułeczki powinny mieć temperaturę pokojową (mleko i jajka należy wcześniej wyjąć z chłodziarki). 2 Pozwól urządzeniu odpocząć przez 20 do 30 minut, aby mąka się rozrosła, a masa stała się gładka. Następnie cienkimi porcjami masy rozsmarować partiami patelnię wysmarowaną masłem lub olejem i dobrze rozgrzaną do smażenia naleśników z obu stron. 3 Flapjacks mogą być na słodko z masłem orzechowym, syropem klonowym i Twoim naturalnym produktem numer jeden lub wybornie z hummusem, pastami warzywnymi, twarogiem lub szpinakiem. Gorąco polecam je w wersji suchej. Dodatek zielonego pesto, młodego szpinaku kid i delikatnego koziego sera cheddar sprawił, że były dla mnie idealne. Weź udział w swoim romansie! 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *