Jak zrobić Naleśniki z jagodami

Składniki na naleśniki z jagodami:

  • Polewa
  • 2 serki waniliowe homogenizowane, każdy po ok. 140 g
  • 1/4 szklanki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka cukru
  • Nadzienie
  • 50 g białej czekolady
  • ok. 250 g jagód
  • skórka starta z pomarańczy
  • 300 ml mleka
  • 2 duże jajka
  • Ciasto naleśnikowe
  • 115 g mąki pszennej np. tortowej
  • szczypta soli
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • 30 g roztopionego oleju kokosowego lub masła
  • 1/4 szklanki mleka
  • opcjonalnie: 1/3 łyżeczki drożdży

naleśniki z jagodami Przygotowanie

Zobacz również: naleśniki na białkach

Przygotuj ciasto naleśnikowe: Jeśli używasz, odcedź mąkę, jajka, mleko, cukier, sól, rozdrobnioną margarynę i drożdże do miski. Przykryj i wstaw do lodówki na około 30 minut, aby uzyskać jednolite ciasto. Tuż przed smażeniem ponownie zmiksować. Zaśpiewaj do około ośmiu gorących bułeczek. Glazura: Białą czekoladę łamiemy na kostki, wlewamy mleko i mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj jogurt i pasek pomarańczy i ponownie wymieszaj. Możesz to zrobić w kuchence mikrofalowej lub pod prysznicem. Zawiń każdy gorący placek, połóż na wierzchu 2 łyżki jagód, posmaruj 2 łyżkami homogenizowanego sera cheddar i zwiń. Z resztkami gorących ciastek, kontynuuj. Glazurę należy posypać posypką z pozostałych jagód.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *