Jak zrobić Naleśniki z gruszką

naleśniki z gruszką – składniki:

  • 0,5 szklanki wody mineralnej
  • 2 łyżki cukru
  • 1 galaretka ( u mnie pina colada ale może być cytrynowa lub gruszkowa)
  • 2 pełne szklanki mąki
  • 0,5 l mleka
  • Dodatkowo:
  • miód
  • 2 szklanki mleka
  • 1 cukier waniliowy
  • sok 1/2 cytryny
  • szczypta soli
  • Na budyń:
  • 2 jajka
  • Na ciasto:
  • 1 łyżka oliwy
  • 3 gruszki
  • Do polania:
  • 2 łyżki wody
  • 1 budyń waniliowy

naleśniki z gruszką Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Naleśniki gruszkowe Składniki na ciasto dobrze wymieszać. pozostaw na około 15 minut. aby się odprężyć, wlej niewielką ilość ciasta na patelnię i usmaż naleśniki. Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu, zmniejszając ilość cukru do 2 łyżek. Ułóż naleśniki na gorącym puddingu. Każde ciepłe ciastko powinno być zwinięte w kopertę. Gruszki po umyciu i obraniu należy pokroić w plasterki. Gruszki włożyć do garnka, skropić sokiem z cytryny, zalać dwiema łyżkami wody i dusić gruszki na małym ogniu. Dokładnie gdy gruszki się odwiną dodać dżem, wymieszać, podgrzewać aż dżem się oddzieli. Na wierzchu naleśników ułożyć gruszki. Rozłóż miód. Weź udział w kolacji!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *