Jak zrobić Naleśniki z farszem szpinakowym

Składniki na naleśniki z farszem szpinakowym:

  • Farsz:
  • 10 naleśników z ulubionego przepisu
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 g mrożonego szpinaku
  • 1 op. Ricotty
  • 2 cebule
  • 2 łyżki oleju
  • Sól

naleśniki z farszem szpinakowym Przygotowanie

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Flapjacks z nadzieniem szpinakowym Podsmaż pokrojoną cebulę na oleju w naczyniu. Przeciśnięty przez praskę czosnek należy dodać po dodaniu rozmrożonego szpinaku i chwilkę podsmażenia. Dusić, aż cały płyn odparuje. Następnie dokładnie wymieszaj ricottę. Dodaj sól i pieprz do smaku i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne pięć minut. Przed przełożeniem każdego ciepłego placka (lub w inny preferowany sposób) i podaniem rozsmaruj na nim łyżkę farszu. Podawaj je na ciepło z sałatką z pomidorów i sosem czosnkowym na boski obiad.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *