Jak zrobić Naleśniki z farszem meksykańskim

Składniki na naleśniki z farszem meksykańskim:

  • 1 cebula
  • 0,5 kg mięsa mielonego
  • przyprawy: po łyżeczce papryki słodkiej i ostrej (lub chilli), sól
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 150 g startego sera
  • gotowe naleśniki z ulubionego przepisu

naleśniki z farszem meksykańskim Jak zrobić:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Naleśniki nadziewane meksykańskim jedzeniem. Po pokrojeniu i obraniu cebuli smaż ją na oleju przez 8 do 10 minut przed dodaniem mięsa mielonego i często mieszając. Dodaj laskę pomidora, dopraw według uznania, wymieszaj. Po dwóch minutach dodaj pokruszony ser i lekko opłukaną i odsączoną fasolę. Zdejmij ciepło. Zwinąć i ułożyć naleśniki. Podawaj z czosnkiem lub puree z pomidorów.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *