Składniki na naleśniki z farszem meksykańskim:
- 1 cebula
- 0,5 kg mięsa mielonego
- przyprawy: po łyżeczce papryki słodkiej i ostrej (lub chilli), sól
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 150 g startego sera
- gotowe naleśniki z ulubionego przepisu
naleśniki z farszem meksykańskim Jak zrobić:
Zobacz koniecznie: inna receptura
Naleśniki nadziewane meksykańskim jedzeniem. Po pokrojeniu i obraniu cebuli smaż ją na oleju przez 8 do 10 minut przed dodaniem mięsa mielonego i często mieszając. Dodaj laskę pomidora, dopraw według uznania, wymieszaj. Po dwóch minutach dodaj pokruszony ser i lekko opłukaną i odsączoną fasolę. Zdejmij ciepło. Zwinąć i ułożyć naleśniki. Podawaj z czosnkiem lub puree z pomidorów.
Dodaj komentarz