Jak zrobić Naleśniki z boczkiem i nadzieniem warzyw

naleśniki z boczkiem – składniki:

  • 2 pory
  • biały
  • natka pietruszki- do przybrania
  • pieprz
  • 2 jajka
  • 10 dag wędzonego boczku
  • 50 dag pieczarek
  • 21 dag mąkisól
  • 4 pomidory
  • 4 łyżki oleju

naleśniki z boczkiem Jak zrobić

Zobacz koniecznie: naleśniki z parówkami

Naleśniki z faszerowanymi warzywami, bekonem i jajkami Ubij jajka z 1/4 litra wody. Po dokładnym wymieszaniu z solą, wodą, jajkami i 20 gramami mąki odstawić na 30 minut. Umyj warzywa i oczyść je. Pieczarki przekroić na pół, pomidory pokroić w kostkę, a por pokroić w cienkie plasterki. Po usunięciu skwarków podsmażamy na patelni pokrojony boczek. Warzywa smażymy na tłuszczu. Posypać solą i pieprzem do smaku. W naczyniu rozgrzej 1 łyżkę oleju. Posyp naleśnik ledwie dostateczną ilością zmielonego cheddaru, wlej 1/4 szklanki odtwarzacza i obsmaż gorący placek z obu stron, aż będzie jasnobrązowy. Trzymaj go w ciepłym miejscu. Używając pozostałego ciasta, usmaż dodatkowe naleśniki. Jeszcze raz ugotuj warzywa. Gorące bułeczki nadziewać warzywami i układać na talerzu. Jako posypkę należy wykorzystać pietruszkę.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *