Jak zrobić naleśniki tradycyjne

Naleśniki są uniwersalnym daniem. Mogą być podane jako drugie danie lub na deser. U mnie w domu naleśniki są jak kameleon. Raz podawane na drugie danie z mięsnym farszem , innym razem przygotowuję je na deser z waniliowym serkiem lub owocami. Przepis tradycyjny , nie wymaga smażenia na oleju. Więc są zdrowsze 🙂

naleśniki tradycyjne – lista składników:

  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 torebki cukru waniliowego
  • 1/2 litra mleka
  • 1 łyżka cukru
  • 1 jajko

naleśniki tradycyjne Przygotowanie

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Nie dosładzamy ciasta, jeśli chcemy podać naleśniki z mięsem! Jak powstały naleśniki? W misce łączymy mąkę, mleko, cukier i jajka. Zwiększ prędkość po jednej chwili na niskim poziomie i miksuj przez dodatkowe trzy minuty. Jeśli ciasto wydaje się zbyt rzadkie, dodaj dwie łyżki mąki. Gotujemy potrawę na małym ogniu, dodajemy łyżkę biszkoptu i smażymy na złoty kolor. Serwowane są ciepłe bułeczki z cukrem. Moje ulubione śniadanie to naleśniki z jabłkami i domowym serkiem waniliowym. Przepisy na te ekstrawagancje są zapisane poniżej. Smacznego!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *