Jak zrobić Naleśniki szpinakowe na słodko

naleśniki szpinakowe na słodko – składniki:

  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szkl rozmrożonego szpinaku
  • naleśniki: 1 szkl mleka
  • 200 g świeżych truskawek
  • 1 jajko
  • 1 szkl mąki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • oraz: 200 ml śmietanki 30%
  • 3 łyżki oleju

naleśniki szpinakowe na słodko Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Słodkie naleśniki ze szpinakiem: W misce wymieszaj mleko i szpinak przed dodaniem pozostałych składników. Wymieszaj wszystko w jedno, a następnie pozostaw ciasto na 30 minut. W tej chwili myjemy truskawki, odcinamy szypułki i drobno kroimy zwykłą rzecz, odkładamy na bok na inny czas. Z cukru pudru i schłodzonej śmietanki zagnieść sztywne ciasto. przechowywane Naleśniki spalą się na gorącej patelni. Każdy schłodzony placek należy polać jedną łyżką śmietany. Do kremu dodać łyżkę pokrojonych truskawek. Podziel naleśnik na pół i zwiń. Możemy pomóc.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *