naleśniki pełnoziarniste – składniki:
- 2 łyżki oleju
- mała szczypta soli
- pszennej
- 15 dag białego
- 1/3 serka homogenizowanego o wadze 150 g (np.Danio waniliowy lub inny smak)
- 1 jajko
- 1/2 szklanki mleka
- sera
- 1/3 szklanki mąki
naleśniki pełnoziarniste Jak przygotować:
A może spodoba Ci się także: inny przepis
Dietetyczne ciepłe bułeczki z pełnego ziarna. Za pomocą trzepaczki lub ręcznie wymieszaj składniki ciasta naleśnikowego. W naczyniu teflonowym smażymy bez tłuszczu (do ciasta dodaliśmy olej). Ten kawałek tworzy od trzech do czterech gorących bułeczek, w zależności od ich grubości i wielkości pojemnika. Za pomocą widelca połączyć ser z homogenizowanym serem. Przed podzieleniem na cztery trójkąty, smażone naleśniki należy pokryć mniej więcej połową sera cheddar.
Dodaj komentarz